ARCHIWUM - TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA
jaro_fx - 2017-12-05, 22:50 Temat postu: TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA - kotlety mielone, kopytka surówka z marchewki.
Na ostatnich zajęciach z sekcji kulinarnej przygotowywaliśmy tradycyjny, polski obiad. Zajęcia rozpoczęły się od podzielenia uczestników na trzy grupy, każda z grup była odpowiedzialna za poszczególne zadania. Grupa pierwsza przygotowywała surówkę z marchewki, jej zadaniem było obranie, umycie i starcie na tarce o dużych oczkach marchewki jak również doprawienie jej solą
i pieprzem. Druga grupa zajęła się przygotowanie kopytek, ich zadanie było przygotowanie masy ziemniaczanej oraz uformowanie wałeczków, które następnie pokroiły, a całość ugotowały w osolonej wodzie. Trzecia grupa przygotowała kotlety z mięsa mielonego, które zostały upieczone w piekarniku. Na koniec wszyscy razem zasiedliśmy do stołu, zajadając się przygotowanym przez nas obiadem.






|
|