FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Rejestracja
Zaloguj
Profil


Napisz nowy temat Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Poprzedni temat :: Następny temat
Gotowanie ROSOŁU DROBIOWEGO
Autor Wiadomość
jaro_fx
Administrator


Posty: 1267
Wysłany: 2016-04-09, 21:37   Gotowanie ROSOŁU DROBIOWEGO

Na dzisiejszej sekcji skupiłyśmy się na przygotowaniu jakże niedzielnego dania, a był to Rosół.
Do przygotowania wywaru potrzebne nam były warzywa korzenne typu marchew, pietruszka, seler, cebula, por, i oczywiście naciowe pietruszka. Pierwszym etapem było umycie, obranie i pokrojenie warzyw, następnie opieczenie cebulki i wrzucenie wszystkich składników do garnka ze skrzydełkami z kurczaka. Całość doprawiłyśmy solą i pieprzem. Posypałyśmy natką pietruszki.
Tak przygotowany rosół bardzo smakował naszym koleżankom, zaś my zdobyłyśmy nową umiejętność kulinarną na polu wywarów warzywnych.






Powrót do góry
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  




Młodzieżowy Osrodek Wychowawczy w Czuchowie Pienkach