FAQ
Szukaj
Użytkownicy

Napisz nowy temat Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: jaro_fx
2018-12-06, 19:39
Fundacja Żółty Latawiec - Poznaj nasz AUTentYZM
Autor Wiadomość
jaro_fx
Administrator

Wysłany: 2018-10-07, 10:17   Fundacja Żółty Latawiec - Poznaj nasz AUTentYZM

Kiedy wieje wietrzyk?- dla mnie to wichura
Gdy ty chętnie wystawiasz się na słońce? – mnie ono parzy
Zachowujesz spokój? – ja macham rękami…

We wrześniu miałyśmy możliwość odwiedzić Fundację Żółty Latawiec w Siedlcach. Misją Fundacji jest wsparcie rozwoju dziecka z autyzmem i jego rodziny poprzez profesjonalną terapię i rzecznictwo ich praw w edukacji i najbliższym otoczeniu. Pracujący tam ludzie uważają, że kompleksowa pomoc rodzicom dotkniętych autyzmem, szacunek dla ich potrzeb i uczciwość prowadzonego wsparcia jest szansą na ich aktywne uczestnictwo w przyjaznym społeczeństwie!

Podczas pobytu w Fundacji wzięłyśmy udział w warsztatach pod nazwą „Poznaj nasz AUTentYZM”. Dzięki tym zajęciom mogłyśmy poznać dorosłą osobą z autyzmem, który na spotkanie z Nami przyszedł ze swoim tatą. W chwili obecnej jest już studentem. Zarówno on jak i jego tata opowiadali o życiu z autyzmem, problemach, wyzwaniach, o tym jak uczyli się siebie nawzajem. Była to bardzo wzruszająca i pouczająca historia kochającej się rodziny.
W drugiej części zajęć mogłyśmy dzięki pewnym doświadczeniom choć w niewielkim stopniu poznać oraz zrozumieć świat osób z autyzmem (to, jak to robiłyśmy, możecie zobaczyć na zdjęciach, które tylko w niewielkim stopniu oddadzą doznania jakie wtedy odczuwałyśmy).

thumb.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 270 raz(y) 61,7 KB

Powrót do góry

Napisz nowy temat Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi